Wiosenna sałatka z wędliną
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 360 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 18.03.2005, 23:21
Reklama
Składniki na 6 porcji
Reklama
- pęczek dymek
- 2 pęczki rzodkiewek
- 40 dag kiełbasy serdelowej drobiowej
- 25 dag żółtego sera ementalera
- strąk czerwonej papryki
- 3 łyżki białego octu winnego
- 2 łyżeczki musztardy
- 6 łyżek oleju
- pęczek natki
- sól, pieprz, cukier
Reklama
Rzodkiewki oczyścić, pokroić w plasterki. Dymki oczyścić, pokroić w piórka. Kiełbasę obrać, pokroić w półplasterki. Paprykę oczyścić z pestek, pokroić w paski. Ser pokroić w kwadraciki.
Ocet wymieszać z musztardą, 2 łyżkami wody, przyprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. Ucierać, stopniowo dolewając olej. Natkę opłukać, posiekać, dodać do sosu, wymieszać.
Składniki sałatki włożyć do salaterki, polać sosem i delikatnie wymieszać. Sałatkę odstawić w chłodne miejsce na 10 minut.
Reklama
Reklama
Reklama