Wiosenna sałatka śniadaniowa
Przygotowanie: 15 minut
Porcja: 320 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.02.2006, 08:28
Reklama
Składniki na 2 porcje
Reklama
- 20 dag serka wiejskiego
- pęczek dymki
- pęczek szczypiorku
- 3 pomidorki koktajlowe
- pęczek rzodkiewek
- ogórek
- 2 ząbki czosnku
- 100 ml jogurtu naturalnego
- po garści pestek dyni i słonecznika
- kilka liści sałaty
- sól, pieprz
Reklama
Biały serek wyłożyć do dużej miski. Dymkę, szczypiorek, rzodkiewki, ogórek i pomidorki umyć i osuszyć. Dymkę i szczypiorek drobno posiekać, ogórek obrać, odkroić kilka plastrów, resztę pokroić w drobną kosteczkę. Rzodkiewki pokroić w kostkę, pomidorki na pół, większe na ćwiartki. Czosnek posiekać.
Warzywa i szczypiorek wymieszać z serem i jogurtem, przyprawić solą i pieprzem. Przybrać listkami sałaty, ogórkiem i pestkami. Pestki dyni i słonecznika przed dodaniem do sałatki warto uprażyć na patelni.
Reklama
Reklama
Reklama