Grzyby moczymy 15 min. Następnie gotujemy jeszcze 15 min, osączamy i kroimy w cienkie paski. Przygotowany makaron chiński kroimy na ok. 5-cm pasma. Obraną marchew i cebulę tniemy w cienkie paski. Pędy bambusa osączamy.
Dodajemy mięso mielone, jajko, pokrojone kiełki fasoli oraz grzyby. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym TaoTao i chili Kamis.
Płatki ciasta ryżowego moczymy w gorącej wodzie pojedynczo, aż zmiękną, i zawijamy w nie farsz. Smażymy na rozgrzanym głębokim oleju do osiągnięcia złotobrązowego koloru.
","aspectRatio":1.5}]}}]],"promo":null,"userRatings":{"total":0,"isHalfStar":false,"commentCount":0},"isSaveable":false,"sponsor":null,"relatedItems":null,"plantOverview":null,"openWebSettings":null,"breadcrumbs":[{"label":"Strona główna","url":"https://www.kobieta.pl:443"},{"label":"Styl życia","url":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/"},{"label":"Kuchnia","url":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/"},{"label":"Wietnamskie Sajgonki"}],"seoMetadata":{"title":"Wietnamskie Sajgonki","description":"Kuchnia Azjatycka jest niezwykle popularna na całym świecie. Pod tą nazwą kryją się różnorodne dania Dalekiego Wschodu, pochodzące z kuchni japońskiej, chińskiej, wietnamskiej, tajskiej, malezyjskiej, indonezyjskiej oraz hinduskiej.","metaTitle":"Wietnamskie Sajgonki","metaDescription":"Kuchnia Azjatycka jest niezwykle popularna na całym świecie. Pod tą nazwą kryją się różnorodne dania Dalekiego Wschodu, pochodzące z kuchni japońskiej, chińskiej, wietnamskiej, tajskiej, malezyjskiej, indonezyjskiej oraz hinduskiej. ","image":{"@type":"Image","@id":"/v5/.well-known/genid/5b8b9ea126faccefd4cf","aspectRatio":0.6661290322580645,"height":405,"width":610,"alt":"wietnamskie-sajgonki_1209-glowne","title":"wietnamskie-sajgonki_1209-glowne","url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/58/2024/09/unnamed-file-776a2ea.jpeg","sourceName":null},"type":"article","robots":"","canonicalUrl":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/wietnamskie-sajgonki/"},"speedCurveLux":{"label":"article","data":{"layout-variant":"headline"}},"pageUrl":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/wietnamskie-sajgonki/","canonicalUrl":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/wietnamskie-sajgonki/","permutiveModel":{"category":["kuchnia","tak-zyjemy"],"subcategory":["article"],"channel":"tak-zyjemy","title":"Wietnamskie Sajgonki","article":{"id":"93953","description":"Kuchnia Azjatycka jest niezwykle popularna na całym świecie. Pod tą nazwą kryją się różnorodne dania Dalekiego Wschodu, pochodzące z kuchni japońskiej, chińskiej, wietnamskiej, tajskiej, malezyjskiej, indonezyjskiej oraz hinduskiej.","type":"article","author":"redakcjakl","tags":["przekąski"]}},"socialShare":{"platforms":["facebook","twitter","pinterest","email"],"emailSubject":"","emailBody":"","twitterHandle":"","fbAuthorizeCode":"","title":"Wietnamskie%20Sajgonki","tweet":"Wietnamskie%20Sajgonki","disabled":false,"imageUrl":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/58/2024/09/unnamed-file-776a2ea.jpeg","url":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/wietnamskie-sajgonki/"},"schema":{"@context":"https://schema.org","@id":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/wietnamskie-sajgonki/#Article","@type":"Article","description":"Kuchnia Azjatycka jest niezwykle popularna na całym świecie. Pod tą nazwą kryją się różnorodne dania Dalekiego Wschodu, pochodzące z kuchni japońskiej, chińskiej, wietnamskiej, tajskiej, malezyjskiej, indonezyjskiej oraz hinduskiej.","image":[{"@type":"ImageObject","url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/58/2024/09/unnamed-file-776a2ea.jpeg?resize=610,405","width":610,"height":405}],"mainEntityOfPage":{"@type":"WebPage","@id":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/wietnamskie-sajgonki/"},"name":"Wietnamskie Sajgonki","url":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/wietnamskie-sajgonki/","author":[{"@type":"Person","name":"redakcjakl","url":"https://www.kobieta.pl/author/redakcjakl"}],"dateModified":"2024-09-18T01:35:48+02:00","datePublished":"2012-07-24T09:00:00+02:00","headline":"Wietnamskie Sajgonki","keywords":"przekąski","publisher":{"@type":"Organization","name":"Kobieta.pl","url":"https://www.kobieta.pl","logo":{"@type":"ImageObject","height":42,"url":"https://media.immediate.co.uk/volatile/sites/58/2024/04/kobieta-logo-primary2-fa242e6.svg?resize=228,42","width":228}},"speakable":{"@type":"SpeakableSpecification","xpath":["/html/head/title","/html/head/meta[@name=\"description\"]/@content"]}},"targeting":{"gtm":{"cat":["kuchnia","tak-zyjemy"],"channel":"tak-zyjemy","format":"gallery","pageid":"93953","primary_cat":"kuchnia","subcat":"article","author":"redakcjakl","publish_date":"2012-07-24T07:00:00+00:00","template":"article","taxonomies":{"posttag":["przekaski"]}},"dfp":{"configuration":"UAT","cat":["kuchnia","tak-zyjemy"],"channel":"tak-zyjemy","format":"gallery","pageid":"93953","primary_cat":"kuchnia","subcat":"article","posttag":["przekaski"]},"piano":[{"key":"premiumContent","value":false},{"key":"primaryCategory","value":"kuchnia"},{"key":"postType","value":"article"},{"key":"categories","value":["kuchnia","tak-zyjemy"]},{"key":"tags","value":["przekaski"]}]},"postPreview":null,"affiliateMessage":null,"image":{"@type":"Image","@id":"/v5/.well-known/genid/5b8b9ea126faccefd4cf","aspectRatio":0.6661290322580645,"height":405,"width":610,"alt":"wietnamskie-sajgonki_1209-glowne","title":"wietnamskie-sajgonki_1209-glowne","url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/58/2024/09/unnamed-file-776a2ea.jpeg","sourceName":null},"ediplayer":null,"onnetworkplayer":null,"greenVideo":null,"hideComments":false,"suppression":{"@type":"Suppression","@id":"/v5/.well-known/genid/11d0bfad9d22084cf617","disableAboveFooter":false,"disableAdsOnPictures":false,"disableAllAds":false,"disableBelowHeader":false,"disableBurdaffiInText":false,"disableBurdaffiWidgets":false,"disableEdiplayerAds":false,"disableEdiplayerAutoplay":false,"disableEdiplayerInjection":false,"disableEdiplayerPlaylist":false,"disableInTextAds":false,"disableRtbAds":false,"hidePromoLogoInHeader":false},"layout":"headline","taxonomies":[{"@type":"Taxonomy","@id":"/v5/.well-known/genid/292ea9aef0f2dd8b9a8a","display":"Kategorie","terms":[{"@type":"Term","@id":"/v5/.well-known/genid/db67366159d77b06cce3","slug":"kuchnia","display":"Kuchnia","parent":{"@type":"Term","@id":"/v5/.well-known/genid/0051dbf5b40ecc965a10","slug":"tak-zyjemy","display":"Styl życia"},"taxonomy":"category"},{"@type":"Term","@id":"/v5/.well-known/genid/7edca2a266106862c510","slug":"tak-zyjemy","display":"Styl życia","taxonomy":"category"}]},{"@type":"Taxonomy","@id":"/v5/.well-known/genid/3a285cb2082b11c285aa","display":"Tagi","terms":[{"@type":"Term","@id":"/v5/.well-known/genid/61805a76eb196a389e9c","slug":"przekaski","display":"przekąski","taxonomy":"post_tag"}]},{"@type":"Taxonomy","@id":"/v5/.well-known/genid/9674bd97d1c67fab07e2","display":"Formaty","terms":[{"@type":"Term","@id":"/v5/.well-known/genid/cb6b546c8eb1b62b3507","slug":"post-format-gallery","display":"Galeria","taxonomy":"post_format"}]}],"table":null,"postFormat":"gallery","showHeroImageOverlayIcon":false,"gemius":{"id":".XdAfWdwB_6mYT5KSlnGr4XBroGFNhsKUVnuscDogkb.X7","url":"pro.hit.gemius.pl/gemius.js","parameters":{"content_identifier":"973713","content_title":"Wietnamskie Sajgonki","content_type":"article","publication_date":"2012-07-24T07:00:00+00:00","player":1}},"c2cVars":{"contentId":93953,"contentName":"Wietnamskie Sajgonki","contentType":"ContentGallery","contentUrl":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/wietnamskie-sajgonki/","pageType":"Content","siteCategory":"Kobieta.pl/Tak-zyjemy/Kuchnia","siteCategoryId":null,"siteCategoryName":"Kuchnia","website":"kobieta-pl"},"relatedEdiPlayer":{"postType":"article","playerType":"related","breadcrumbs":["Styl życia","Kuchnia"],"keywords":["przekąski"],"disablePlaylist":false,"disableAds":false,"disableAutoplay":false,"isAdult":false},"sponsorTracking":null,"postMeta":{"client":"kobieta","schemaId":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/wietnamskie-sajgonki/#Article","entity":"post","source":"search-api","clientId":"93953"},"recommendedCards":null,"adSettings":{"unitName":"/22760503335/Kobieta.pl/","headerBidder":"none","headerBidderUrl":null,"headerBidderTimeout":1500,"adRefresh":{"enabled":true,"excludedOrderIds":[0],"durationInView":20,"percentageInView":50},"targets":{"configuration":["UAT"]},"lazyLoading":{"enabled":false,"renderMarginPercent":1000,"mobileScaling":0},"stitcher":{"disableAllAdvertising":false},"enableAdvertBeforeBodyOfContent":{"article":true,"recipe":false},"nativeAdvertiser":"none","promoPlacementId":".cDmQmMy0l5bPEAnX08d9Hi6Pi9okLrTr8joB_glidz.E7","permutiveConfig":{"permutiveProjectId":"","permutiveApiKey":"","permutiveDomain":""}},"currentPage":1,"pockets":{"aboveFooter":[],"articleContentBottom":[],"articleHeader":[],"articleMeta":[],"articleActions":[{"componentId":"savePostButton","props":{}}],"articleBelowContent":[{"componentId":"tagCloud","props":{"data":{"taxonomies":["post_tag"]},"widgetArea":"articleBelowContent"}}],"articleFooter":[{"componentId":"burdaffi_widget_id","props":{"data":{"widgetId":"dd523670968d53be9e30dab7521d5397","wrapperCssClass":"ecomm-boxd"},"widgetArea":"articleFooter"}},{"componentId":"dynamicRelatedContent","props":{"data":{"title":"Polecane","limit":16,"showCardLabels":true,"layout":"horizontal","hideOnMobile":false,"smallCardTitles":false,"categories":[],"type":[],"contentType":[],"aspectRatioOverride":"square","hidePublishDateOnCards":false,"hideAuthorNameOnCards":true,"displayCarousel":false},"widgetArea":"articleFooter"}},{"componentId":"im_carousel_card_widget","props":{"data":{"title":"Promocja","categoryLabels":"hide","categories":["wspolpraca-reklamowa"],"tags":[],"tagsOperators":"","articlesType":"","contentType":"","aspectRatioOverride":"landscape","buttonText":"","buttonLink":"","showDescriptions":false,"showAdvertisingCooperationLabel":true,"showSponsorLabel":false,"showDotsNavigation":false,"numberOfCardsToInclude":8,"numberOfCardsToShowInViewport":4,"pinnedContent":[]},"widgetArea":"articleFooter"}}],"articleSidebar":[{"componentId":"burdaffi_widget_id","props":{"data":{"widgetId":"944195871a8e622d8c045656b6cdb3bb","wrapperCssClass":"ecomm-narrow"},"widgetArea":"articleSidebar"}}],"pageBottom":[{"componentId":"text","props":{"data":{"title":"Legal notice","text":"
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
\r\n
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.\r\n
Kuchnia Azjatycka jest niezwykle popularna na całym świecie. Pod tą nazwą kryją się różnorodne dania Dalekiego Wschodu, pochodzące z kuchni japońskiej, chińskiej, wietnamskiej, tajskiej, malezyjskiej, indonezyjskiej oraz hinduskiej.
Kuchnia Azjatycka jest niezwykle popularna na całym świecie. Pod tą nazwą kryją się różnorodne dania Dalekiego Wschodu, pochodzące z kuchni japońskiej, chińskiej, wietnamskiej, tajskiej, malezyjskiej, indonezyjskiej oraz hinduskiej. Ilość porcji: 4 Przygotowanie: 45 min SKŁADNIKI:
5 dag grzybów mun
5 dag sparzonego makaronu chińskiego TaoTao
marchewka
cebula
2 dag pędów bambusa
25 dag mielonego mięsa wieprzowego
jajko
25 dag kiełków sojowych
2 łyżki sosu sojowego TaoTao
chili Kamis
8 arkuszy papieru ryżowego
olej do smażenia
2 z 4
1.
Grzyby moczymy 15 min. Następnie gotujemy jeszcze 15 min, osączamy i kroimy w cienkie paski. Przygotowany makaron chiński kroimy na ok. 5-cm pasma. Obraną marchew i cebulę tniemy w cienkie paski. Pędy bambusa osączamy.
3 z 4
2.
Dodajemy mięso mielone, jajko, pokrojone kiełki fasoli oraz grzyby. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym TaoTao i chili Kamis.
4 z 4
3.
Płatki ciasta ryżowego moczymy w gorącej wodzie pojedynczo, aż zmiękną, i zawijamy w nie farsz. Smażymy na rozgrzanym głębokim oleju do osiągnięcia złotobrązowego koloru.
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.