Wieprzowina ze śliwkami
Przygotowanie: 20 minut
Duszenie: 30 minut
Porcja: 380 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 12:37
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 4 plastry wieprzowiny od szynki lub schabu (po 15 dag)
- 3 łyżki musztardy
- 12 miękkich śliwek suszonych (bez pestek)
- łyżka masła
- łyżka oleju
- 100 ml białego wytrawnego wina
- 1/2 szklanki śmietany
- sól, pieprz
Reklama
Plastry mięsa lekko rozbić przez kawałek folii. Oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Na każdym położyć po 3 suszone śliwki.
Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. W rondlu rozgrzać masło z olejem, obsmażyć mięso. Wlać wino, dusić na małym ogniu 30 minut.
Mięso wyjąć, sos odparować, wymieszać ze śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Roladki polać sosem.
Reklama
Reklama
Reklama