Reklama

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE

Reklama
  • 4 plastry wieprzowiny od szynki lub schabu (po 15 dag)
  • 3 łyżki musztardy
  • 12 miękkich śliwek suszonych (bez pestek)
  • łyżka masła
  • łyżka oleju
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • 1/2 szklanki śmietany
  • sól, pieprz
Reklama

Plastry mięsa lekko rozbić przez kawałek folii. Oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Na każdym położyć po 3 suszone śliwki.
Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. W rondlu rozgrzać masło z olejem, obsmażyć mięso. Wlać wino, dusić na małym ogniu 30 minut.
Mięso wyjąć, sos odparować, wymieszać ze śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Roladki polać sosem.

Reklama
Reklama
Reklama