Wieprzowina z makaronem
Czas: 40 minut
Kaloryczność: 210 kcal
Ilość porcji: 4
- Naj
Opublikowano: 15.10.2008, 08:59
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 50 dag łopatki wieprzowej
- mąka
- olej
- czerwona papryka
- 2 pomidory
- cebula
- sól, pieprz
- łyżeczka suszonego majeranku
- łyżka siekanej natki pietruszki
Reklama
Łopatke pokrój w duza kostke. Oprósz mąką i wrzuć na rozgrzany olej. Gdy się zarumieni, podlej niedużą ilością wody, przykryj i duś ok. 15 min. Paprykę, pomidory i cebulę pokrój, dodaj do mięsa. Oprósz solą, pieprzem, majerankiem i duś jeszcze 10 min. Podawaj z makaronem, oprószone posiekaną natką pietruszki, z sałatką z kiszonego ogórka i marynowanej papryki.
NASZA RADA: Tak przyrządzona wieprzowinę możesz także zapiec z makaronem. Dodaj do niej wówczas 2 łyżki koncentratu pomidorowego, wymieszaj z ugotowanym na półtwardo makaronem, posyp startym żółtym serem i zapiekaj 30 min w temp. 200°C.
Reklama
Reklama
Reklama