Wieprzowina z brokułami
Przygotowanie: 20 minut
Duszenie: 30 minut
Porcja: 330 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 18.03.2005, 22:03
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 4 duże plastry wieprzowiny
- łyżeczka musztardy
- 20 dag brokułów
- łyżka płatków migdałowych
- 4 cienkie plastry szynki wędzonej na surowo
- szklanka bulionu
- łyżka oleju
- cebula
- łyżeczka majeranku
- 3 łyżki śmietany
- sól, pieprz
Reklama
- Mięso umyć, osuszyć. Musztardę wymieszać z 1/2 łyżeczki soli, pieprzem i łyżką śmietany. Posmarować tym plastry mięsa.
- Brokuły podzielić na różyczki, łodygi obciąć. Wrzucić do osolonego wrzątku, gotować 3 min, osączyć. Różyczki rozłożyć na sznyclach, zostawiając wolne brzegi. Posypać migdałami i zwinąć. Każdą roladę owinąć plastrem szynki i spiąć wykałaczką.
- Cebulę obrać, posiekać. Rolady obsmażyć na gorącym oleju. Dodać cebulę, chwilę smażyć. Wlać bulion, dusić 30 min.
- Rolady wyjąć, bulion przecedzić, wlać pozostałą śmietanę. Sos zagotować i przyprawić majerankiem, polać nim mięso.
Reklama
Reklama
Reklama