Wieprzowina z białą kapustą
Przygotowanie: 20 minut
Duszenie: 1 godzina
Porcja: 530 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 21.03.2005, 15:12
Reklama
SKŁADNIKI NA 6 PORCJI
Reklama
- 1 kg wieprzowiny
- 20 dag wędzonego boczku
- 1/2 kg białej kapusty
- 3 cebule
- 400 ml bulionu mięsnego
- 2 łyżki masła
- listek laurowy
- sól, pieprz, majeranek
Reklama
Wieprzowinę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę równej wielkości. Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści, poszatkować. Cebule obrać, pokroić w krążki.
Masło stopić w rondlu, wrzucić pokrojone mięso, przesmażyć ze wszystkich stron. Dodać cebulę, kapustę, listek laurowy, przyprawić do smaku szczyptą majeranku, solą i pieprzem, zalać bulionem, dusić na małym ogniu pod przykryciem 45 minut.
Wędzony boczek pokroić w paski. Dodać do garnka, dusić jeszcze 15 minut. Przed podaniem przyprawić do smaku.
Reklama
Reklama
Reklama