Wieprzowe medaliony na grzance
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 400 kcal

- Moje Gotowanie
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
- 4 grube plastry polędwiczki wieprzowej
- puszka pomidorów bez skórki
- cebula
- 2 łyżki oliwy
- kulka mozzarelli
- 3 łyżki masła
- 6 czarnych oliwek
- ząbek czosnku
- 4 kromki pszennego chleba
- listki bazylii
- sól, pieprz
Cebulę obrać, posiekać. Pomidory wraz z sokiem włożyć do rondelka, dodać cebulę, gotować na małym ogniu 10 minut, aż płyn się zagęści. Przyprawić solą i pieprzem.
Mozzarellę pokroić w małą kostkę. Oliwki przepołowić, usunąć pestki. Czosnek przekroić na pół.
Plastry mięsa oprószyć solą i pieprzem. Oliwę rozgrzać na patelni, obsmażyć mięso po 3 min z każdej strony. Zdjąć z patelni, posmarować sosem pomidorowym, obłożyć kostkami sera i oliwkami.
Kromki chleba obsmażyć na maśle, natrzeć czosnkiem. Na kromkach ułożyć plastry mięsa, zapiekać w temp. 180°C, aż ser się stopi. Przed podaniem oprószyć pieprzem i przybrać listkami bazylii.
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa