Wielkanocny sos polski do mięsa
Tradycyjny sos, z którym wielkanocne potrawy smakują o niebo lepiej! Wypróbuj koniecznie!
- Naj
Opublikowano: 30.03.2010, 13:30
Reklama
● 2 jajka na twardo
● sok z 1 cytryny
● szklanka gęstej śmietany
● pęczek szczypiorku
● łyżka posiekanej natki
● mała cebulka
● łyżka świeżo startego chrzanu
● sól
● pieprz
● cukier
[adsense]
Jajka obierz, wyjmij żółtka, utrzyj je z sokiem z cytryny i śmietaną. Dodaj posiekany szczypior, cebulę, natkę i chrzan. Dokładnie wymieszaj, przypraw do smaku. Białka jaj posiekaj, połącz z masą. Wstaw do przegryzienia do lodówki na 2–3 godz.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama