Wiedeński gulasz cielęcy
Przygotowanie: 20 minut
Duszenie: ok. 1 godziny
Porcja: 300 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.06.2005, 12:05
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- 60 dag łopatki cielęcej
- 2 cebule
- 2 papryki
- 20 dag pieczarek
- papryczka chili
- 150 ml przecieru pomidorowego
- po 100 ml białego wina i bulionu
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy
- listek laurowy
- 2-3 ziarna ziela angielskiego
- szczypta Papryki słodkiej PRYMAT
- biały pieprz, sól
Reklama
Czosnek obrać, posiekać. Cielęcinę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, czosnkiem i papryką.
Cebule obrać, pokroić. Pieczarki obrać, pokroić na ćwiartki. Chili oczyścić z pestek, posiekać.
Oliwę rozgrzać w rondlu, włożyć cielęcinę, przesmażyć. Dodać cebulę, pieczarki i chilli, wlać białe wino i bulion, dusić 20 minut. Dodać przecier pomidorowy, przyprawy, dusić do miękkości (ok. 40 minut). Podawać z kluseczkami kładzionymi.
Reklama
Reklama
Reklama