Węgierski gulasz rybny
Przepis na węgierski gulasz rybny. Przygotowanie: 45 min, kaloryczność 120 kcal, dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 22.07.2009, 06:00
Reklama
● 50 dag filetów mieszanych ryb morskich
● sok z cytryny
● sól
● pieprz
● łyżka mąki
● 5 łyżek oleju
● 2 cebule
● 2 ząbki czosnku
● czerwona papryka
● puszka pomidorów
● 3/4 l bulionu warzywnego z kostki
● mała ostra papryczka
● papryka w proszku
● cukier
Ryby opłucz, osusz, potnij na mniejsze kawałki, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem i mąką. Obsmaż szybko na połowie oleju. Na pozostałym oleju zeszklij posiekane cebule i czosnek, dodaj pokrojoną w paski paprykę, duś kilka minut. Włóż pomidory z puszki i duś razem 10 min. Zalej ciepłym bulionem, włóż ryby, zagotuj. Przypraw do smaku ostrą papryczką, solą, papryką w proszku oraz cukrem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama