Wegetariański półmisek
Porcja:178 kcal
Przygotowanie: 20 minut

- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 21:29
Reklama
Dla 4 osób
Reklama
- 12 kromek bułki paryskiej
- po żółtym i pomarańczowym strąku papryki
- 3 pomidory
- 2 łodygi selera naciowego
- mała cukinia
- 1/2 szklanki naturalnego jogurtu
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- ząbek czosnku
- sól, biały pieprz
- 1/2 łyżeczki natki
Reklama
Warzywa umyć, osączyć. Z papryki usunąć gniazda nasienne, z selera, włóknistą skórkę. Pokroić, selera w krążki, paprykę w kostkę, cukinię w paski. Cukinię wrzucić na minutę do wrzątku. Osączyć. Czosnek obrać, zmiażdżyć. Razem z cukinią dodać do warzyw. Wymieszać. Jogurt doprawić pieprzem i sokiem cytrynowym. Bułkę podpiec w tosterze. Ułożyć na niej sałatkę. Polać jogurtowym sosem. Ułożyć na półmisku. Pomidory opłukać. Pokroić w cząstki. Obłożyć nimi półmisek z kanapkami. Posypać natką.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Kuchnia
Rosół wegetariański, kotlety schabowe czy gołąbki w wersji wege? Oszalejesz na punkcie tych przepisów
11.01.2022, 09:00
Kuchnia
Wege grill, czyli wegańskie i wegetariańskie potrawy na grilla. 6 przepisów, które podbiją serca nawet zatwardziałych mięsożerców
14.04.2022, 14:10
22.06.2023, 19:15
20.11.2017, 09:15
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa