Wegetariański półmisek
Porcja:178 kcal
Przygotowanie: 20 minut
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 21:29
Reklama
Dla 4 osób
Reklama
- 12 kromek bułki paryskiej
- po żółtym i pomarańczowym strąku papryki
- 3 pomidory
- 2 łodygi selera naciowego
- mała cukinia
- 1/2 szklanki naturalnego jogurtu
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- ząbek czosnku
- sól, biały pieprz
- 1/2 łyżeczki natki
Reklama
Warzywa umyć, osączyć. Z papryki usunąć gniazda nasienne, z selera, włóknistą skórkę. Pokroić, selera w krążki, paprykę w kostkę, cukinię w paski. Cukinię wrzucić na minutę do wrzątku. Osączyć. Czosnek obrać, zmiażdżyć. Razem z cukinią dodać do warzyw. Wymieszać. Jogurt doprawić pieprzem i sokiem cytrynowym. Bułkę podpiec w tosterze. Ułożyć na niej sałatkę. Polać jogurtowym sosem. Ułożyć na półmisku. Pomidory opłukać. Pokroić w cząstki. Obłożyć nimi półmisek z kanapkami. Posypać natką.
Reklama
Reklama
Reklama