Wędzona makrela z rodzynkami Josepha Seeletso
Propozycja kolejnego jurora programu Top Chef. Joseph Seeletso proponuje pyszną pastę z makreli
- Claudia
Opublikowano: 11.04.2014, 08:18
Reklama
Porcja: 374 kcal
Przygotowanie: 20 minut
Na 4 porcje: wędzona makrela, łyżka chrzanu, 2 łyżki musztardy Dijon, 2 łyżki kremowego, białego serka, sok z połowy cytryny, świeżo mielony pieprz, 100 g miękkiego masła, rodzynki (namoczone przez godzinę w gorącej wodzie z sokiem z cytryny), posiekany szczypiorek, sól
Z ryby zdjąć skórę i usunąć ości. Rybę przełożyć do blendera. Dodać chrzan, musztardę, serek, sok z cytryny i trochę pieprzu. Włożyć masło i całość zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku solą. Na koniec dodać osączone rodzynki i dobrze wymieszać. Przełożyć do miski. Udekorować szczypiorkiem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama