Wątróbka z fasolką szparagową
Przygotowanie: 25 minut
Porcja: 290 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 26.09.2006, 09:26
Reklama
Składniki na 4 porcje:
Reklama
- 40 dag wątróbki cielęcej
- 40 dag mrożonej zielonej fasolki szparagowej
- ząbek czosnku
- pęczek natki pietruszki
- 2 łyżki oliwy
- łyżka masła
- 2 łyżki mąki
- sól, pieprz
Reklama
Mąkę wymieszać ze szczyptą soli i pieprzu. Wątróbkę pokroić na plasterki, obtoczyć w mące z przyprawami, nadmiar strząsnąć. Masło i połowę oliwy rozgrzać na patelni, włożyć wątróbkę, smażyć po ok. 2 minut z obu stron. Czosnek obrać, posiekać. Natkę opłukać, posiekać. Pozostałą oliwę rozgrzać w rondlu, włożyć fasolkę szparagową, czosnek i natkę, dusić pod przykryciem ok. 15 minut. Przyprawić. Dodać wątróbkę, wymieszać. NASZA RADA:: Wątróbkę z fasolką szparagową najlepiej podawać z ziemniakami, np. z purée ziemniaczanym z czosnkiem.
Reklama
Reklama
Reklama