Warzywna zapiekanka
Porcja: 364 kcal
Przygotowanie: 40 minut
- Ewelina Dybicz, Claudia
Opublikowano: 21.05.2008, 08:00
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- cukinia
- 3 strąki papryki
- 4 łyżki oliwy
- 1/2 kalafiora
- 300 g makaronu rurki
- 2 łyżki tartej bułki
- 1-2 ząbki czosnku
- 300 g żółtego sera
- masło do formy
- sól
- pieprz
Reklama
Cukinię opłukać. Pokroić w szerokie plastry. Paprykę po umyciu i usunięciu gniazd nasiennych pociąć w dość grube kawałki. Podsmażyć na rozgrzanej oliwie: najpierw cukinię, a potem paprykę.
Kalafior opłukać, podzielić na cząstki. Podgotować w małej ilości wody lub na parze.
Makaron ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Wymieszać z warzywami, tartą bułką i zmiażdżonym czosnkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki zapiekanki ułożyć w wysmarowanej masłem formie. Posypać startym na grubej tarce lub pokrojonym w plastry serem. Piec 15 minut w 200°C.
Reklama
Reklama
Reklama