Warzywna zapiekanka
Porcja: 364 kcal
Przygotowanie: 40 minut

- Ewelina Dybicz, Claudia
Składniki na 4 porcje
- cukinia
- 3 strąki papryki
- 4 łyżki oliwy
- 1/2 kalafiora
- 300 g makaronu rurki
- 2 łyżki tartej bułki
- 1-2 ząbki czosnku
- 300 g żółtego sera
- masło do formy
- sól
- pieprz
Cukinię opłukać. Pokroić w szerokie plastry. Paprykę po umyciu i usunięciu gniazd nasiennych pociąć w dość grube kawałki. Podsmażyć na rozgrzanej oliwie: najpierw cukinię, a potem paprykę.
Kalafior opłukać, podzielić na cząstki. Podgotować w małej ilości wody lub na parze.
Makaron ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Wymieszać z warzywami, tartą bułką i zmiażdżonym czosnkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki zapiekanki ułożyć w wysmarowanej masłem formie. Posypać startym na grubej tarce lub pokrojonym w plastry serem. Piec 15 minut w 200°C.
Polecane
„Wnuczka nie je mięsa, jajek i nie pije mleka. Co to za fanaberie? Cichaczem dorzucam na jej zmieloną wołowinkę”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa