Warzywna z bekonem
Przygotowanie: 15 minut
Gotowanie: 15 minut
Porcja: 470 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 10.10.2006, 08:31
Reklama
Składniki na 4 porcje:
Reklama
- 15 dag makaronu, np. świderki
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 10 dag bekonu
- 2 łyżki oliwy
- 4 marchewki
- łodyga selera naciowego
- 2-3 liście kapusty włoskiej
- 15 dag mrożonego groszku
- 1 l bulionu mięsnego
- sól, pieprz
Reklama
Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Bekon pokroić w drobną kostkę. Marchewki obrać, pokroić na plasterki. Seler oczyścić, pokroić w małą kostkę. Liście kapusty umyć, pokroić w paski. Makaron wrzucić do dużej ilości osolonego wrzątku, ugotowac według przepisu na opakowaniu, oddcedzić. Oliwę rozgrzać w rondlu, wrzucić cebulę, czosnek i boczek, przesmażyć. Dodać marchewkę, seler, groszek i kapustę, wlać bulion, wymieszać, gotować 15 minut na małym ogniu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać makaron, wymieszać.
Reklama
Reklama
Reklama