Warzywna patelnia
Przygotowanie: 40 minut
Porcja: 370 kcal

- Moje Gotowanie
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
- 1/2 kg filetów z piersi indyka
- 1 kg małych ziemniaków
- duża marchewka
- cukinia
- 1/2 pęczka bazylii
- kilka pomidorków czereśniowych
- 3 łyżki mąki
- olej
- sól, pieprz
Ziemniaki obrać, wrzucić do osolonego wrzątku, gotować 10 minut, odcedzić. Ostudzić, przekroić wzdłuż na pół.
Filety umyć, rozbić, pokroić w dużą kostkę. Oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące.
Cukinię umyć, pokroić w plasterki. Marchewkę oczyścić, umyć, pokroić w słupki.
Pomidorki umyć, przekroić na pół. Listki bazylii opłukać, pokroić w paseczki.
Olej rozgrzać na patelni, wrzucić mięso, chwilę smażyć. Dodać ziemniaki, posypać bazylią, smażyć 5 minut.
Dodać cukinię, marchewkę i pomidorki, oprószyć pieprzem i solą, smażyć jeszcze 5 min.
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa