Warzywna patelnia
Przygotowanie: 40 minut
Porcja: 370 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 31.03.2005, 07:48
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 1/2 kg filetów z piersi indyka
- 1 kg małych ziemniaków
- duża marchewka
- cukinia
- 1/2 pęczka bazylii
- kilka pomidorków czereśniowych
- 3 łyżki mąki
- olej
- sól, pieprz
Reklama
Ziemniaki obrać, wrzucić do osolonego wrzątku, gotować 10 minut, odcedzić. Ostudzić, przekroić wzdłuż na pół.
Filety umyć, rozbić, pokroić w dużą kostkę. Oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące.
Cukinię umyć, pokroić w plasterki. Marchewkę oczyścić, umyć, pokroić w słupki.
Pomidorki umyć, przekroić na pół. Listki bazylii opłukać, pokroić w paseczki.
Olej rozgrzać na patelni, wrzucić mięso, chwilę smażyć. Dodać ziemniaki, posypać bazylią, smażyć 5 minut.
Dodać cukinię, marchewkę i pomidorki, oprószyć pieprzem i solą, smażyć jeszcze 5 min.
Reklama
Reklama
Reklama