Warzywa z sosem pieczarkowo-drobiowym
Przygotowanie: 40 minut
Porcja: 230 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 10.10.2006, 08:41
Reklama
Składniki na 4 porcje:
Reklama
- opakowanie mrożonki Warzywa do... drobiu HORTEX
- 30 dag filetów z piersi kurczaka
- 15 dag małych pieczarek
- cebula
- łyżka masła
- łyżka oleju
- 300 ml bulionu drobiowego
- 100 ml śmietany 22%
- łyżka posiekanej natki
- sól, pieprz
Reklama
Mięso kurczaka pokroić w paski. Pieczarki oczyścić, pokroić na ćwiartki. Cebulę obrać, posiekać. Masło i olej rozgrzać w rondlu, wrzucić cebulę i mięso, podsmażyć. Dodać pieczarki, smażyć kilka minut. Wlać gorący bulion i śmietanę, dusić 15 minut. Posypać natką, przyprawić do smaku. Warzywa do... drobiu HORTEX (bez rozmrażania) wrzucić na rozgrzany olej, smażyć 7-9 minut. Warzywa nałożyć na talerze, polać sosem pieczarkowo-drobiowym.
Reklama
Reklama
Reklama