Warzywa z makaronem
Przygotowanie: 25 min
Porcja: 130 kcal
- Naj
Opublikowano: 01.07.2008, 08:00
Reklama
Składniki na 4 porcje:
Reklama
- opakowanie makaronu gniazdka
- pęczek młodej marchwi
- pęczek młodych porów
- pęczek młodej rzodkiewki
- kilka pietruszek
- kawałek selera
- strąk czerwonej papryki
- natka
- listki estragonu
- sól
- pieprz
- oliwa
Reklama
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź, przelej zimną wodą. Natkę i estragon umyj, osusz i posiekaj, wymieszaj z 4 łyżkami oliwy, przypraw solą i pieprzem.
Marchewki, seler, pory i pietruszki obierz, umyj. Paprykę umyj i usuń gniazda nasienne.
Rzodkiewki oczyść, obierz i umyj.
Wszystkie warzywa ugotuj w całości na parze. Gniazdka makaronu wyłóż na talerz, polej sosem z oliwy i ziół. Obok ułóż warzywa.
Potrawę posyp natką, podawaj z sałatką: kwaszony ogórek, 2 jabłka i kalarepkę obierz i drobno pokrój. Wymieszaj z jogurtem naturalnym przyprawionym solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Możesz też posypać startym serem.
Reklama
Reklama
Reklama