Reklama

Składniki na 4 porcje:

Reklama
  • opakowanie makaronu gniazdka
  • pęczek młodej marchwi
  • pęczek młodych porów
  • pęczek młodej rzodkiewki
  • kilka pietruszek
  • kawałek selera
  • strąk czerwonej papryki
  • natka
  • listki estragonu
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
Reklama

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź, przelej zimną wodą. Natkę i estragon umyj, osusz i posiekaj, wymieszaj z 4 łyżkami oliwy, przypraw solą i pieprzem.
Marchewki, seler, pory i pietruszki obierz, umyj. Paprykę umyj i usuń gniazda nasienne.
Rzodkiewki oczyść, obierz i umyj.
Wszystkie warzywa ugotuj w całości na parze. Gniazdka makaronu wyłóż na talerz, polej sosem z oliwy i ziół. Obok ułóż warzywa.
Potrawę posyp natką, podawaj z sałatką: kwaszony ogórek, 2 jabłka i kalarepkę obierz i drobno pokrój. Wymieszaj z jogurtem naturalnym przyprawionym solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Możesz też posypać startym serem.

Reklama
Reklama
Reklama