Warzywa chili
Coś pysznego nie tylko dla wegetarian. Wypróbuj!
- Naj
●po strąku żółtej, zielonej i czerwonej papryki
● 2 łyżki masła
●20 dag pieczarek
●20 dag kapusty włoskiej
●kawałek imbiru (ok. 3 cm)
●1/2 szklanki słodko-kwaśnego sosu chili
●sól
●pieprz
●5 dag orzeszków ziemnych (niesolonych)
[adsense]
Papryki oczyść, pokrój w paski, podsmaż na łyżce masła. Pieczarki opłucz, odetnij trzony, potnij w plastry, podsmaż na drugiej łyżce masła, dodaj do pieczarek. Kapustę opłucz i poszatkuj, zblanszuj we wrzątku, odcedź. Imbir obierz i posiekaj. Kapustę i imbir dołóż na patelnię, wlej sos chili, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Duś razem 15 minut, mieszając. Posyp uprażonymi na suchej patelni orzeszkami. Podawaj warzywa z kaszą gryczaną na sypko lub grzankami z czosnkowym masłem.