Wafle przekładane
Domowe wafelki dla łasuchów!
- kobieta.pl
Opublikowano: 03.09.2013, 12:22
Reklama
Składniki:
Reklama
- opakowanie suchych wafli
- kostka margaryny
- szklanka śmietany kremówki
- pół szklanki cukru
- galaretka w proszku
- 2 łyżki kakao
Reklama
Margarynę rozpuszczamy w rondelku, dodajemy cukier, kakao i śmietanę. Gotujemy chwilę, a następnie wsypujemy galaretkę. Mieszamy, gotujemy i po chwili wylewamy pierwszą warstwę na wafel, przykrywamy następnym waflem i w ten sposób tworzymy kolejne warstwy. Całość przykrywamy czymś ciężkim na około godzinę (masa stężeje, wafelki nabiorą odpowiedniego kształtu). Po godzinie wafle kroimy w prostokąty. Smacznego!
Reklama
Reklama
Reklama