Wachlarz z cukinii
Przygotowanie: 15 minut
Pieczenie: 35 minut
Porcja: 170 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 22.07.2005, 15:54
Reklama
Składniki na 6 porcji
Reklama
- 6 małych cukinii
- 3 małe pomidory
- 12 plastrów bekonu
- 3 cukrowe cebule
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki świeżego majeranku
- 5 dag startego sera typu ementaler
- 3 łyżki oliwy
- sól, pieprz
Reklama
Cukinie umyć i dwukrotnie naciąć wzdłuż, nie przecinając do końca. Pomidory umyć, pokroić w plastry. Cebule i czosnek obrać i pokroić w talarki.
Naczynie do zapiekania natrzeć łyżką oliwy, ułożyć cukinie, rozchylić jak wachlarz i przełożyć plastrami bekonu, cebuli, pomidorów i czosnku. Skropić resztą oliwy, oprószyć solą i pieprzem, posypać serem i majerankiem. Piec 35 min w temperaturze 200°C.
Reklama
Reklama
Reklama