Reklama

Składniki na 4 porcje:

Reklama
  • filet z piersi kurczaka
  • ocet balsamiczny
  • łyżka oleju sezamowego
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • sos sojowy
  • 1-2 papryczki czuszki
  • 300 g makaronu
  • 80 g orzechów ziemnych
  • sól
  • pieprz
Reklama

Mięso pokroić w paseczki. Skropić łyżką octu balsamicznego i połową oleju sezamowego. Marynować 30 minut. Usmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Wyjąć. Osączyć na bibule.
Kapustę pokroić w paseczki. Podsmażyć na tłuszczu po mięsie. Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, olejem sezamowym i octem balsamicznym. Papryczki po opłukaniu i usunięciu pestek pokroić w cienkie krążki.
Makaron ugotować, odcedzić. Wymieszać z mięsem, kapustą i papryczkami. Doprawić solą i pieprzem.
Orzechy posiekać. Podprażyć na suchej patelni. Posypać nimi potrawę.

Reklama
Reklama
Reklama