W orientalnym stylu
Porcja: 492 kcal
Przygotowanie: 30 minut

- Ewelina Dybicz, Claudia
Składniki na 4 porcje:
- filet z piersi kurczaka
- ocet balsamiczny
- łyżka oleju sezamowego
- 2 łyżki oleju
- 1/2 główki kapusty pekińskiej
- sos sojowy
- 1-2 papryczki czuszki
- 300 g makaronu
- 80 g orzechów ziemnych
- sól
- pieprz
Mięso pokroić w paseczki. Skropić łyżką octu balsamicznego i połową oleju sezamowego. Marynować 30 minut. Usmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Wyjąć. Osączyć na bibule.
Kapustę pokroić w paseczki. Podsmażyć na tłuszczu po mięsie. Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, olejem sezamowym i octem balsamicznym. Papryczki po opłukaniu i usunięciu pestek pokroić w cienkie krążki.
Makaron ugotować, odcedzić. Wymieszać z mięsem, kapustą i papryczkami. Doprawić solą i pieprzem.
Orzechy posiekać. Podprażyć na suchej patelni. Posypać nimi potrawę.
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa