W orientalnym stylu
Porcja: 492 kcal
Przygotowanie: 30 minut
- Ewelina Dybicz, Claudia
Opublikowano: 05.06.2008, 11:00
Reklama
Składniki na 4 porcje:
Reklama
- filet z piersi kurczaka
- ocet balsamiczny
- łyżka oleju sezamowego
- 2 łyżki oleju
- 1/2 główki kapusty pekińskiej
- sos sojowy
- 1-2 papryczki czuszki
- 300 g makaronu
- 80 g orzechów ziemnych
- sól
- pieprz
Reklama
Mięso pokroić w paseczki. Skropić łyżką octu balsamicznego i połową oleju sezamowego. Marynować 30 minut. Usmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Wyjąć. Osączyć na bibule.
Kapustę pokroić w paseczki. Podsmażyć na tłuszczu po mięsie. Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, olejem sezamowym i octem balsamicznym. Papryczki po opłukaniu i usunięciu pestek pokroić w cienkie krążki.
Makaron ugotować, odcedzić. Wymieszać z mięsem, kapustą i papryczkami. Doprawić solą i pieprzem.
Orzechy posiekać. Podprażyć na suchej patelni. Posypać nimi potrawę.
Reklama
Reklama
Reklama