Udka kurczaka w sosie pomidorowym
Danie z drobiu w sam raz na niedzielny obiad.
- Naj
Opublikowano: 31.10.2010, 11:00
Reklama
●1 kg udek kurczaka
●sól
●2 cebule
●4 łyżki oleju
● łyżka papryki w proszku
●puszka pomidorów bez skóry
●2–3 łyżki gęstej śmietany
● łyżeczka ostrej papryki w proszku
[adsense]
Z udek zdejmij skórę, mięso natnij i oprósz solą. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Na patelnię z cebulą włóż udka, podsmaż z obu stron. Dodaj paprykę w proszku, pomidory z zalewą i sól, wlej 1 i 1/2 szklanki wody, wymieszaj. Przykryj, duś na małym ogniu ok. 50 minut. Przypraw śmietaną i odrobiną ostrej papryki.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama