Tymbaliki z kurczakiem
PRZYGOTOWANIE: 25 min
OCZEKIWANIE 3 godz.
KALORYCZNOŚĆ: 190 kcal
Dla 6 osób
- Naj
Opublikowano: 28.10.2008, 12:37
Reklama
SKŁADNIKI:
- kurczak (ok. 1,5 kg)
- włoszczyzna
- sól
- pieprz
- kilka pomidorków koktajlowych
- puszka groszku konserwowego
- pęczek natki pietruszki
- 3 łyżki żelatyny
- cytryna
Reklama
Kurczaka zalej 2 l wody, dodaj włoszczyznę, ugotuj bulion; przypraw solą i pieprzem. Mięso i warzywa wyjmij; kurczaka obierz, marchewki pokrój, przełóż do małych miseczek, dodaj pomidorki koktajlowe, groszek i natkę. Wywar przecedź, wymieszaj z rozpuszczona żelatyną. Mięso i warzywa zalej tężejącą galaretką, wstaw do lodówki na 3 godz. Tymbaliki wyłóż na półmisek, udekoruj ćwiartkami cytryny i natką.
Reklama
Reklama
Reklama