Truskawkowy raj
Czas przygotowania 50 min
Porcja 380 kcal
- Naj
Opublikowano: 05.05.2007, 21:51
Reklama
Na 12 porcji
Reklama
- 3 gotowe blaty biszkoptowe
- szklanka kremówki
- 4 łyżeczki cukru pudru
- poncz do nasączenia
- kiwi, truskawki, mandarynka
Lukier:
- 15 dag cukru pudru
- 2 łyżki gorącej wody
- 3 łyżeczki soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki soku z buraków
Reklama
Kremówkę ubij na sztywno, pod koniec dodaj cukier puder i połowę soku z buraków. Każdy blat biszkoptowy nasącz ponczem, przełóż kremem, dociśnij. Zrób lukier: utrzyj cukier puder z wodą i sokiem z cytryny na gładką masę. Pod koniec dodaj pozostały sok z buraków. Oblej nim tort. Zanim wystygnie, udekoruj owocami.
Reklama
Reklama
Reklama