Reklama

Na 12 porcji

Reklama
  • 3 gotowe blaty biszkoptowe
  • szklanka kremówki
  • 4 łyżeczki cukru pudru
  • poncz do nasączenia
  • kiwi, truskawki, mandarynka

Lukier:

  • 15 dag cukru pudru
  • 2 łyżki gorącej wody
  • 3 łyżeczki soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki soku z buraków
Reklama

Kremówkę ubij na sztywno, pod koniec dodaj cukier puder i połowę soku z buraków. Każdy blat biszkoptowy nasącz ponczem, przełóż kremem, dociśnij. Zrób lukier: utrzyj cukier puder z wodą i sokiem z cytryny na gładką masę. Pod koniec dodaj pozostały sok z buraków. Oblej nim tort. Zanim wystygnie, udekoruj owocami.

Reklama
Reklama
Reklama