Truskawki w listopadzie - sernik na zimno
To niemożliwe? Wcale nie. Od czego są owoce mrożone! Możesz je wspaniale wykorzystać do zrobienia ciasta i innych smakołyków. Najważniejsze, żeby nie dać się jesiennej chandrze.

- Claudia
Sernik na zimno z galaretką
Przygotowanie: 30 minut
Na 4 porcje
Gotowy biszkopt
Krem:
- 2 tabliczki białej czekolady
- 500 g dwukrotnie mielonego twarogu
- 180 ml kremówki
- 4 łyżeczki żelatyny
Dekoracja:
- 2 opakowania galaretki truskawkowej
- 200 g mrożonych truskawek
Czekoladę roztopić na parze. Ser zmiksować. Miksując, dodawać stopniowo czekoladę. 2 łyżki kremówki podgrzać. Rozpuścić w niej żelatynę i wystudzić. Połączyć z masą czekoladowo-serową. Resztę kremówki ubić. Dodać do masy, wymieszać. Krem rozsmarować na cieście. Schłodzić. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Gorącą galaretką zalać mrożone truskawki. Gdy wystygną, wstawić na 10 minut do lodówki. Następnie przemieszać i przełożyć na ciasto. Odstawić na 3–4 godziny do lodówki.
Polecane
Horoskop dzienny na 27 listopada 2024 dla Bliźniąt. Symboliczne wydarzenia w karierze
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa