Truskawki w czekoladzie
Bajecznie łatwy w przygotowaniu deser, który zachwyci każdego! Truskawki w czekoladzie!
- kobieta.pl
Opublikowano: 10.06.2013, 08:40
Reklama
Składniki
Reklama
- tabliczka gorzkiej czekolady
- 1/5 kostki masła
- truskawki z szypułkami (0,5 kg)
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, łączymy ją z masłem na gładką masę. Truskawki myjemy i dokładnie osuszamy, nie pozbywamy się szypułek. Truskawki maczamy w czekoladzie, odkładamy na deskę wyłożoną pergaminem, wstawiamy do lodówki do zastygnięcia czekolady. Tak przygotowane truskawki wyśmienicie smakują ze świeżo zmielonym pieprzem i szampanem.
Reklama
Polecamy!
Reklama
Reklama
Reklama