Trójkolorowa tarta
Porcja: 427 kcal
Przygotowanie: 55 minut
- Claudia
Opublikowano: 01.08.2008, 09:30
Reklama
Składniki na 8 porcji:
Ciasto:
Reklama
- 250 g mąki krupczatki
- 3/4 kostki masła
- żółtko
- szczypta soli
- tłuszcz do formy
Nadzienie:
- 150 g mozzarelli
- 150 g pomidorów suszonych (w oliwie)
- 2–3 łyżki pesto
- sól
Reklama
Z podanych składników i 2–3 łyżek zimnej wody zagnieść ciasto. Wstawić je na 30 minut do lodówki. Następnie wylepić nim natłuszczoną formę i piec ok. 15 minut w 200°C.
Ser pokroić w plastry. Razem z pomidorami ułożyć na cieście. Posmarować pesto. Oprószyć solą. Piec następnych 15 minut w 200°C.
Reklama
Reklama
Reklama