Tortille z papryką i pomidorami
- Claudia
Opublikowano: 04.01.2014, 14:00
Reklama
Porcja: 296 kcal
Przygotowanie: 20 minut
Na 6 porcji:
Reklama
- 650 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach
- czerwona papryka
- 250 g pomidorków cherry
- masło do formy
- 8 jajek
- 250 ml mleka
- 75 g startego parmezanu
- łyżeczka posiekanego koperku
- 120 g gęstej kwaśnej śmietany
- gałka muszkatołowa
- natka
- sól
- pieprz
Reklama
Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, miąższ pokroić w drobną kostkę. Pomidorki umyć, pokroić w plasterki. Warzywa ułożyć w wysmarowanej masłem tortownicy. Jajka wymieszać z mlekiem, parmezanem, koperkiem i śmietaną. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Masą polać warzywa. Piec 40–45 minut w 180°C. Pokroić na kawałki. Ozdobić natką.
Reklama
Reklama
Reklama