Reklama

- po 3 ziemniaki i cebule
- 3 ząbki czosnku olej do smażenia
- 10 suszonych pomidorów
- cukinia
- sól pieprz
- 6 jajek
- 50 ml mleka
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 2 gałązki świeżego tymianku

Reklama

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz, potnij w słupki.
Cebule i czosnek obierz i pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Dodaj pokrojone w paski pomidory i cukinię, sól i pieprz do smaku, podsmaż razem.
Jajka roztrzep z mlekiem, połącz z posiekaną natką i tymiankiem. Włóż ziemniaki, cukinię, pomidory, przypraw do smaku, wymieszaj.
Na głębokiej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wylej masę. Smaż powoli.
Gdy całość lekko się zetnie, podważ brzegi i porusz plackiem. Odwróć i podsmaż z drugiej strony.

Reklama
Reklama
Reklama