Reklama

● 15 dag biszkoptów
● 1/2 galaretki wiśniowej, 1 cytrynowa i 1 brzoskwiniowa
● 40 dag serka homogenizowanego waniliowego
● maliny, brzoskwinie, truskawki (lub inne sezonowe owoce)
Dno tortownicy (o śr. 22 cm) wyłóż biszkoptami (odstępy miedzy nimi wypełnij pokruszonymi ciastkami). Galaretki przygotuj każdą osobno w połowie wody podanej na opakowaniu. Serek wymieszaj z tężejącą galaretką cytrynową. Połowę masy wyłóż na biszkopty, schłódź. Polej tężejącą galaretką wiśniową, schłodź. Kiedy zacznie tężeć, wyłóż resztę masy serowej i schłodź. Zalej galaretką brzoskwiniową. Na tężejącej ułóż owoce. Całość wstaw do lodówki, aby galaretki i masa serowa porządnie zesztywniały.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama