Tort Pavlova z czereśniami i truskawkami
Smakowity tort na letnie miesiące. Życzymy smacznego!
- Ewelina Dybicz, Claudia
Opublikowano: 25.06.2013, 07:44
Reklama
Porcja: 453 kcal
Przygotowanie: 30 minut
Składniki na 8 porcji:
Spód:
Reklama
- 4 białka
- 250 g brązowego cukru
- łyżeczka mąki kukurydzianej
- 2 łyżeczki białego octu winnego
- łyżeczka ekstraktu wanilii
- 60 g posiekanych orzechów macadamia
Obłożenie:
- 300 ml kremówki
- łyżka brązowego cukru
- 200 ml serka mascarpone
- 300 g truskawek
- 200 g wydrylowanych czereśni
- łyżka likieru pomarańczowego
Reklama
Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać po kolei resztę składników. Masę rozsmarować na wyłożonej pergaminem blasze. Piec 90 minut w 150°C. Wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem. Połączyć z serkiem. Truskawki i czereśnie przekroić. Skropić likierem. Bezę obłożyć kremem i owocami.
Reklama
Reklama
Reklama