Reklama

(12 porcji)
3 jajka
sól
25 dag cukru
15 dag mąki
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
2 szklanki kremówki
2 łyżki cukru pudru
1/2 kg owoców (porzeczki, maliny, jagody)
[adsense]
Jajka utrzyj mikserem ze szczyptą soli. Stale ucierając, dodawaj cukier. Do masy jajecznej dosyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie połącz. Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 30 minut w temp. 180°C. Ostudź, przekrój na 2 krążki. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Kremem śmietanowym przełóż krążki biszkoptu. Złącz je, posmaruj wierzch i boki tortu. Umyte i osuszone owoce ułóż na wierzchu. Tort wstaw na kilka godzin do zamrażarki, wyjmij na godzinę przed podaniem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama