Tort mrożony
Smakowity tort na letnie miesiące. Życzymy smacznego!
- Ewelina Dybicz, Claudia
Opublikowano: 05.07.2013, 10:02
Reklama
Porcja: 650 kcal
Przygotowanie: 3 godziny
Składniki na 12 porcji
Reklama
- 5 łyżek masła
- 70 g pistacji (niesolonych)
- 100 g obranych migdałów
- 100 g orzechów laskowych
- 600 ml lodów truskawkowych
- 300 g sorbetu truskawkowego
- 250 g truskawek
Reklama
Masło stopić. Z bakaliami włożyć do blendera i grubo zemleć. Folią spożywczą pokryć tortownicę. Wylepić ją 1/3 masy, mocno dociskając do dna. Obłożyć lodami. Wyrównać. Przykryć kolejną warstwą masy orzechowej. Na masę orzechową nałożyć sorbet, wierzch wyrównać i znów nałożyć warstwę masy. Wstawić na godzinę do zamrażalnika. Truskawki opłukać, po usunięciu szypułek pokroić w plasterki. Udekorować nimi wierzch tortu.
Reklama
Reklama
Reklama