Tort jabłkowy
Przygotowanie: 40 minut
Porcja: 370 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 29.03.2005, 14:29
Reklama
SKŁADNIKI NA 12 PORCJI
Reklama
- 3 krążki biszkoptowe
- 1 kg jabłek
- szklanka soku jabłkowego
- szklanka cukru
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- cukier waniliowy
- szklanka kremówki
- 5 łyżek cukru pudru
Reklama
Jabłka obrać, pokroić, wycinając gniazda nasienne. Zalać je sokiem jabłkowym i powoli dusić. Gdy zaczną się rozpadać, wsypać cukier, cynamon i cukier waniliowy, wymieszać. Gotować, aż się cukier rozpuści. Zimną kremówkę ubić z cukrem pudrem.
Krążki biszkoptowe przełożyć cienką warstwą bitej śmietany i wystudzoną masą jabłkową. Wierzch ozdobić bitą śmietaną.
Reklama
Reklama
Reklama