Torellini z salami
Przygotowanie: 25 minut
Porcja: 570 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 17.03.2005, 16:48
Reklama
NA 4 PORCJE
Reklama
- 25 dag gotowych tortellini
- 4 cebulki dymki
- 2 małe marchewki
- 15 dag salami
SOS
- ząbek czosnku
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki octu winnego
- łyżka majonezu
- sól, pieprz, papryka
Reklama
Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimną wodą, ostudzić.
Marchewki obrać, gotować 10 minut w osolonej wodzie.
Odcedzić, pokroić w kostkę. Dymki oczyścić, pokroić w krążki. Salami obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę.
Sos: czosnek obrać, posiekać. Majonez wymieszać z octem, powoli wlewać olej. Dodać czosnek, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.
Dymkę, salami i marchewkę dodać do tortellini. Polać sosem i dokładnie wymieszać.
TORTELLINI
To małe włoskie uszka z mięsnym farszem. Suche znajdziemy na półce z makaronami, świeże w lodówce. Opakowanie 250 g kosztuje ok. 6 zł.
Reklama
Reklama
Reklama