Tęczowy sernik na zimno
Przygotowanie: 30 minut
Oczekiwanie: 5 godzin
Porcja: 600 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 15:06
Reklama
Składniki na 16 porcji
Reklama
- 6 opakowań (po 25 dag) serka homogenizowanego
- 5 żółtek
- 1/2 kg masła
- 3 szklanki cukru pudru
- 2 łyżki żelatyny
- 1/2 szklanki soku grejpfrutowego
- po 1 torebce galaretki: agrestowej, pomarańczowej, wiśniowej,
- cytrynowej
Reklama
Żelatynę rozpuścić w gorącym soku. Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, używając po 1 szklance wody na torebkę proszku.
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Dodać serki homogenizowane, zmiksować na jednolitą masę.
Masę serową podzielić na 5 części. Jedną część wymieszać z żelatyną, nałożyć do dużej misy, wstawić do lodówki na godzinę.
Pozostałe galaretki miksować z porcjami masy tuż przed nałożeniem do tortownicy. Każdą kolejną warstwę kłaść po zastygnięciu poprzedniej, schładzać.
Reklama
Reklama
Reklama