Tatar z serem pleśniowym i natką
Wyborny smak dla amatorów mięsa!
- kobieta.pl
Opublikowano: 23.04.2014, 09:55
Reklama
Składniki:
Reklama
- 0,5 kg rostbefu lub polędwicy
- 2-3 marynowane podgrzybki
- 2 ogórki konserwowe
- kawałek papryczki chili
- zabek czosnki
- ser pleśniowy niebieski
- żółtko
- sok z połówki cytryny
- natka pietruszki
- sól, pieprz
- łyżka musztardy
- cebula
- ewentualnie świeże zioła, kiełki i sałata do przybrania
Reklama
Mięso mielimy w maszynce albo bardzo drobno siekamy. Wązne zeby było świeże i dobrej jakości. Ogórki, cebulę, papryczkę, czosnek, grzybki siekamy na małe kawałki, dodajemy pokrojoną drobno natke z pietruszki i okruszki sera pleśniowego. Całość mieszamy z mięsem. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem, łyżką musztardy. Ozdabiamy zieleniną i żółtkiem. Smacznego!
Reklama
Reklama
Reklama