Tatar śledziowy
Przygotowanie: 25 minut
Oczekiwanie: 2 godziny
Porcja: 200 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 18.03.2005, 20:09
Reklama
- 30 dag filetów śledziowych solonych
- duża cebula
- łyżka musztardy
- łyżka koncentratu pomidorowego
- łyżka oliwy z oliwek
- 2 łyżki posiekanej natki i szczypiorku
- 4 żółtka ugotowane na twardo
- mleko
- słodka papryka, pieprz
- 8 kromek razowego chleba lew. łyżka kaparów
Reklama
- Śledzie moczyć w mleku 2 godz. Umyć, pokroić w kostkę.
- Cebulę obrać, posiekać. Musztardę, koncentrat pomidorowy i oliwę z oliwek połączyć. Dodać śledzie, cebulę, natkę, szczypiorek i ew. kapary, wymieszać, przyprawić pieprzem i papryką.
- Żółtka posiekać. Z chleba wyciąć krążki. Na każdym uformować okrągłe porcje tatara, posypać posiekanym żółtkiem. Udekorować gałązkami natki.
Reklama
Reklama
Reklama