Reklama

● 6 płatów gotowego mrożonego ciasta francuskiego (10x10 cm)
● 3 czerwone cebule
● 3 łyżki masła
● 2 łyżeczki brązowego cukru
● 15 dag sera pleśniowego
● 3 gruszki
● żółtko
● sól
● pieprz
Ciasto rozmroź, cebule pokrój w talarki, uduś na 2 łyżkach masła. Posyp cukrem, smaż 2 min. Oprósz sola i pieprzem. Ser pokrusz. Gruszki umyj, przekrój na pół, wytnij gniazda nasienne. Każdą połówkę natnij tak, by powstał wachlarzyk. Żółtko roztrzep z łyżką wody, posmaruj ciasto. Rozłóż na nim cebule, ser i owoce. Posmaruj gruszki reszta masła. Zapiekaj 20 min w temp. 200°C.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama