Reklama

Tartaletki z kremem mascarpone i owocami
Składniki:

Reklama
  • opakowanie tartaletek (np. Dan Cake)
  • 2 żółtka jaj
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 200ml śmietanki słodkiej 36%
  • 100g serek mascarpone
  • ulubione owoce

Przygotowanie:
Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Osobno ubić na sztywno śmietankę. Połączyć dwie masy ze sobą. Następnie, powoli dodając serek mascarpone, wymieszać ze sobą wszystkie składniki. Wypełnić tartaletki przygotowaną masą i udekorować ulubionymi owocami.


Tartaletki z dyniową pastą i jajkiem przepiórczym
Składniki:

  • opakowanie tartaletek (np. Dan Cake)
  • dynia 500g
  • cebula 1 średnia
  • pomidory suszone z zalewy 3 sztuki
  • 2 łyżki oleju z zalewy pomidorów
  • ½ łyżeczki suszonego imbiru
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • ½ łyżeczki płatków chilli
  • sól do smaku
  • jajko przepiórcze ugotowane na twardo
  • 150 ml wody

Przygotowanie:
Dynię i cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać pozostałe składniki oraz sól do smaku. Następnie podlać wodą i poddusić 5-6 minut. Całość zmiksować. Pastę ostudzić i nałożyć do tartaletek, a na wierzch położyć połówkę jajka przepiórczego. Udekorować świeżymi ziołami. Smacznego!

Reklama

Sprawdź inne przepisy na tartaletki

Reklama
Reklama
Reklama