Tarta z wiśniami
Przygotowanie: 25 min, pieczenie 30 min., 415 kcal. Dla 6 osób
- Naj
Opublikowano: 12.09.2008, 07:18
Reklama
SKŁADNIKI:
● opakowanie ciasta francuskiego
● 80 dag wiśni
● 2 łyżki cukru
● jajko
● 2 łyżki śmietany
Reklama
Ciasto lekko rozmróź, odkrój 3 cienkie paski, upleć z nich warkocz. Pozostałym ciastem wyłóż dno i boki dużej tortownicy. Z warkocza zrób brzeg, dokładnie doklej go do ciasta. Wiśnie umyj, osusz, wydryluj. Jajko roztrzep ze śmietaną, wylej na ciasto, następnie na masie rozłóż wiśnie. Piecz 30 min w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C. Jeszcze gorące ciasto posyp cukrem.
Reklama
Reklama
Reklama