Tarta z malinami
Pyszna tarta na kruchym spodzie. Rozpływa się w ustach!
- kobieta.pl
Opublikowano: 15.07.2013, 08:30
Reklama
Składniki:
Reklama
- pudełko malin
- 3/4 szklanki mąki
- pół kostki masła
- 3 łyżki cukru
- 2 jaja
- pudełko sera mascarpone
- śmietana kremówka pudełko
- szczypta soli
Reklama
Formę do tarty (średnica 26 cm) smarujemy kawałkiem masła. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy cukier, masło - całość rozcieramy. Po chwili dodajemy jedno jajko. Dalej ugniatamy na gładką masę. Wkładamy na pół godziny do lodówki.
Mascarpone miksujemy ze śmietanką i jajkiem. Formę wyklejamy ciastem, nakłuwamy widelcem i pieczemy piekarniku nagrzanym do około 180 stopni, aż ciasto sie zarumieni (mozna je przykryc papierem i fasolkami do pieczenia żeby zbytnio sie nie wybrzuszyło). Po upieczeniu na ciasto wylewamy masę i pieczemy jeszcze 15 minut. Na wierzchu układamy maliny. Gotowe!
Reklama
Reklama
Reklama