Tagliatele z borowikami
Przygotowanie: 40 minut
Porcja: 340 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 29.03.2005, 14:27
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 30 dag makaronu tagliatelle (szerokie wstążki)
- 25 dag borowików
- cebula
- ząbek czosnku
- pomidor
- 1/2 szklanki białego wina
- 2 łyżki masła
- 1/2 pęczka natki
- sól, pieprz
Reklama
Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Grzyby dokładnie oczyścić, opłukać, osączyć. Pokroić w plasterki. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Pomidor umyć, pokroić w małą kostkę.
Masło stopić na patelni, wrzucić cebulę i czosnek, zeszklić mieszając. Dodać grzyby, dusić na małym ogniu 10 minut. Wlać wino, oprószyć solą i pieprzem, dusić jeszcze kilka minut. Patelnię zdjąć z ognia, wrzucić pokrojony pomidor, wszystko dokładnie wymieszać. Natkę opłukać, posiekać. Makaron wymieszać z sosem grzybowym, posypać natką.
Reklama
Reklama
Reklama