Szybkie ciasto z rabarbarem
Ekspresowe i pyszne ucierane ciasto z rabarbarem, które zawsze się udaje i wspaniale smakuje.
- kobieta.pl
Opublikowano: 17.05.2013, 07:34
Reklama
Składniki:
Reklama
- 2 szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru
- 2 jaja
- 1,5 łyżeczki proszki do pieczenia
- 3 łyżki wody
- 1 kostka masła
- kilka lasek rabarbaru
- bułka tarta do wysypania formy
- cukier puder
Reklama
Masło z wodą i cukrem należy powoli rozpuścić w rondelku, tak aby się nie zagotowało. Odstawić do ostudzenia. Następnie dodać do niego jajka oraz mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie zmiksować. Wylać do średniej wielkości formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą i delikatnie poukładać na wierzchu cząstki obranego rabarbaru. Piec w temperaturze 180-190 st. około 40-50 min na złoty kolor. Po wyjęciu i przestudzeniu posypać cukrem pudrem.
Reklama
Reklama
Reklama