Szybka, sycąca pizza
Czas: 20 minut
Kaloryczność: 275 kcal
Ilość porcji: 4
- Naj
Opublikowano: 23.10.2008, 07:23
Reklama
SKŁADNIKI:
- łyżka masła
- 3 cebule
- 3 ząbki czosnku
- puszka krojonych pomidorów
- sól
- oregano
- bazylia
- oliwa
- pieprz
- kostka bulionu warzywnego
- 4 łyżki keczupu
- łyżka mąki ziemniaczanej
- 4 gotowe blaty do pizzy
- 30 dag wędliny
- 40 dag startego żółtego sera
Reklama
Na maśle zeszklij posiekane cebule i czosnek, wlej sos z pomidorów, przypraw oregano, bazylią, solą i pieprzem, zagotuj. Po kilku minutach dodaj kostkę warzywną, 4 łyżki keczupu i kawałki pomidorów. Duś razem 10 minut, zageść mąką ziemniaczaną. Rozmrożone blaty do pizzy posmaruj oliwą, ułóż na nich pokrojone kawałki wędlin, polej sosem, posyp startym serem. Zapiekaj w temp. 200°C, aż ser się roztopi i ładnie przyrumieni. Podawaj z sałatką grecką z pomidorów, kiszonych ogórków, sera feta i oliwek.
NASZA RADA: Jeśli nie masz w domu blatów do pizzy, tylko bułkę – w ten sam sposób zrób zapiekankę. Smak „farszu” możesz wzbogacić, dusząc w sosie mrożoną mieszankę warzywną włoską.
Reklama
Reklama
Reklama