Szukasz pomysłu na nietypowy prezent świąteczny? Podaruj bliskim... pakiet kulinarnych doznań!
Z badań Narodowego Stowarzyszenia Restauracji USA wynika, że aż 62% osób chce otrzymać na Święta wyjście do restauracji! Jeśli więc nie masz jeszcze pomysłu na nietypowy prezent świąteczny, sprawdź koniecznie, co warto podarować bliskim, a sprawić im ogromną przyjemność!
W tym artykule:
- Nietypowy prezent świąteczny: wyjście do restauracji
- Wyjście do restauracji w prezencie świątecznym: co wybrać?
Chcesz podarować bliskim nietypowy prezent świąteczny? To prostsze niż myślisz! Ponad dwie trzecie osób marzyłoby o tym, aby w prezencie świątecznym otrzymać wyjście do restauracji! Wniosek? Zamiast kolejnej pary skarpet, czy perfum o wątpliwym zapachu sprezentuj najbliższym kulinarne doświadczenia!
Nietypowy prezent świąteczny: wyjście do restauracji
Nie masz jeszcze pomysłu na upominki dla bliskich, a marzysz o tym, aby naprawdę ucieszyli się z prezentów od Ciebie? Świetnym pomysłem będą wyjścia do słynnych warszawskich restauracji w ramach Doświadczeń Restauracyjnych przygotowanych przez Restaurant Week.
W świątecznej akcji Restaurant Week udział bierze kilkanaście doskonałych warszawskich restauracji. Wśród nich znajdziemy między innymi: Meze by Teo Vafidis & Sons, Reina Steakhouse & Seafood, Restaurację Baczewskich, czy Bydło i Powidło. Wybitni Szefowie w ramach akcji przygotowali popisowe menu w okazyjnej cenie - wszytsko po to, aby twoi bliscy otrzymali od ciebie coś absolutnie wyjątkowego.
Kochasz francuskie klimaty? Zatrzymaj się na stacji z owocami morza - Seafood Station. Spróbujesz tu wysokiej jakości selekcji owoców morza w doskonałym wydaniu. Na Gości czeka Seafood Plater Exclusive z homarem, ostrygami, tatarem z przegrzebków, mulami, kawiorem z troci francuskiej, krewetkami i langustynkami z miksem aromatycznych sosów.
fot. Seafood Plater Exclusive / Restaurant Week
Miłośnikom kuchni śródziemnomorskiej polecamy grecką fetę w Meze by Teo Vafidis & Sons. W menu znajdziesz m.in. musakę - gyros metaxę, kritharoto (makaron w sosie pomidorowym z suszonymi pomidorami), grillowany ser halloumi, mix greckich oliwek, tzatziki, grecką sałatkę i pitę.
Wszystkich wielbicieli burgerów zaprasza Bydło i Powidło - pierwsza jadalnia wołowiny z prawdziwego zdarzenia! Specjalnością restauracji są steki z argentyńskiej i polskiej wołowiny. To właśnie tu zjesz najlepszego burgera w stolicy z wołowiną Hereford nadziewaną serem mimolette z dodatkiem papryczek jalapeno, karmelizowaną cebulą cukrową, sałatą, pomidorem i bułką brioche. W karcie dań znajdziesz również pastrami sliders, frytki oraz słodki deser - czekoladowe brownie z karmelem i kulką lodów oraz sernik domowy z powidłem śliwkowym.
fot. Aruba Sophisticated Ribs Bar / Restaurant Week
Pełna lista doświadczeń restauracyjnych znajduje się pod linkiem: restaurantclub.pl/prezenty.
Akcja ma formułę otwartą, co oznacza, że restauracje w dowolnym momencie mogą zgłosić chęć uczestnictwa. Jej ideą jest wzbogacenie świątecznych i poświątecznych spotkań z bliskimi. To również najlepszy i najwygodniejszy wybór dla tych, którzy nie mają czasu na przedświąteczne gotowanie oraz bieganie za prezentami.
Na tym nie koniec…
Wyjście do restauracji w prezencie świątecznym: co wybrać?
Dzięki Restaurant Club możesz wręczyć najbliższym cztery oryginalne propozycje prezentowe z wyjątkowym rabatem! Wśród nich:
- Rok Festiwali (-33%) – komplet aż czterech podwójnych rezerwacji w cenie 399 zł zamiast 592 zł na Restaurant Week 2022 (marzec–kwiecień), World Class Cocktail Festival 2022 (czerwiec–lipiec), Fine Dining Week 2022 (sierpień) oraz Restaurant Week 2022 (październik–listopad).
- Rok Fine Dining Week (-29%) – kod na dwuosobową rezerwację na najważniejsze wydarzenie sztuki restauracyjnej latem 2022 roku w cenie 199 zł zamiast 280 zł. Na Gości czeka pięciodaniowe, popisowe menu #SpozaKarty przygotowane przez najwybitniejszych Szefów Kuchni oraz festiwalowy cocktail.
- Rok Restaurant Week (-17%) – kod na dwuosobową rezerwację na dwa Festiwale najlepszych restauracji odbywające się w 2022 roku. Rezerwacja obejmuje Restaurant Week wiosenny (marzec–kwiecień) oraz jesienny (październik–listopad). Promocyjna, jeszcze niższa cena 199 zł zamiast 240 zł obejmuje trzy popisowe dania #SpozaKarty oraz festiwalowy cocktail.
- Wiosenny Restaurant Week (-18%) – kod na dwuosobową rezerwację na najpopularniejsze wydarzenie kulinarne wiosną 2022 roku! Na Gości czeka popisowe trzydaniowe menu #SpozaKarty oraz festiwalowy cocktail w specjalnej cenie 99 zł zamiast 120 zł.
Rezerwacji w specjalnej, promocyjnej cenie można dokonywać na stronie: restaurantclub.pl/prezenty.
Po zakupie Goście otrzymają piękny PDF prezentowy z kompletem kodów na każdy z Festiwali.
Czy może być lepszy prezent niż wspólne chwile?