Reklama

SKŁADNIKI NA 6 PORCJI:

Reklama
  • 1 kg szpinaku
  • 5 jajek
  • 3 łyżki masła
  • 1/2 szklanki mąki
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 3 łyżki śmietany
  • 5 ząbków czosnku
Reklama

Szpinak dokładnie umyj, osącz, pokrój dość grubo. Na dużej patelni rozgrzej masło, wrzucić szpinak, krótko podsmaż. Umyte jajka wbij do miski, utrzyj z mąka, śmietaną, zmiażdzonym w prasce czosnkiem i przyprawami. Masę połącz z przesmażonym szpinakiem. Ciasto wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównaj wierzch. Wstaw do piekarnika. Piecz 30 min w temp. 180°C.

Reklama
Reklama
Reklama