Szpinakowe rurki
Porcja: 391 kcal
Przygotowanie: 40 minut

- Ewelina Dybicz, Claudia
Na 4 porcje
- 400 g świeżego szpinaku
- 2 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- gałka muszkatołowa
- 400 g makaronu rurki
- 200 g sera pleśniowego typu rokpol
- sól
- pieprz
Szpinak opłukać, odcisnąć, odciąć ogonki. Liście (można je porwać na mniejsze kawałki) podsmażyć na oliwie. Dodać obrany i przepuszczony przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Makaron ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Obłożyć podsmażonym szpinakiem. Ser pokroić w grubą kostkę. Posypać nim potrawę. Zaraz podawać.
NASZA RADA:
Możesz użyć też szpinaku mrożonego (najlepiej takiego w kulkach, jest mniej rozdrobniony). Przed dodaniem do makaronu należy go podsmażyć na maśle i doprawić.
Polecane
„Ktoś bliski rozpuścił plotkę na mój temat. Podobno zamiast się uczyć, wyginałam się na metalowej rurce”
Magda Mołek w tej wiosennej stylizacji wygląda obłędnie. Zapomnijcie o rurkach - te spodnie to HIT sezonu!
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa